UEFA:n jäsenliitot ottivat yhteisen linjan Michel Platinin tapaukseen.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n hallitus kokoontui eilen torstaina aamupäivällä Sveitsin Nyonissa. Jäsenliittojen puheenjohtajat ja pääsihteerit pitivät oman kokouksensa iltapäivällä.

Suomesta paikalla olivat Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande ja puheenjohtaja Pertti Ajala. Hallitus ehdotti jäsenliittojen kokouksessa ennen kaikkea kahta asiaa:

* Tuetaan UEFA:n puheenjohtaja Michel Platinin oikeutta nopeaan prosessiin ja oikeudenmukaiseen tutkintaan ja mahdollisuuteen puhdistaa maineensa.

* Pyydetään kaikkia mukana olevia instansseja (mm. FIFAn eettinen komitea, valituslautakunta ja CAS) nopeuttamaan prosessia ja tuomaan lopputulokset esille marraskuun puoliväliin mennessä

Kokous hyväksyi vilkkaan keskustelujen jälkeen nämä kaksi pointtia.

Jos Platini selvittää tutkimukset, hän voi olla edelleen ehdokas FIFAn puheenjohtajaksi, oli yksimielinen mieliala kokouksessa. FIFAn puheenjohtajavalintakokousta 26.2.2016 ei haluta siirtää. Tästä oli myös yksimielisyys.

– Nyt jäämme odottamaan tutkinnan ja selvitysten tuloksia muiden jäsenliittojen tapaan. Kun ne saamme, on johtopäätösten aika. Tässä vaiheessa asiaan ei juuri enempää kommentoitavaa ole, puheenjohtaja Alaja totesi Palloliiton sivuilla.

Pohjoismaat pitävät puheenjohtajakokouksen marraskuun loppupuolella. Listalla on silloin mm. tämä asia.

Edit 16.10. klo 13:07: Otsikkoa muutettu.