Vaasan Palloseuraa pidettiin pitkään jo varmana putoajana, mutta niin vain vaasalaiset säilyttivät sarjapaikkansa jättäen taakseen suoraan Ykköseen pudonneen Jaron neljän pisteen päähän ja ohitti myös karsimaan joutuneen FC KTP:n pisteellä.

VPS:n alkukausi oli katastrofaalinen – joukkue sai vain pisteen ensimmäisestä yhdeksästä pelistä huhti-toukokuun aikana. Seurajohdon luotto pitkäaikaiseen päävalmentajaan Olli Huttuseen loppui lopulta kesäkuun lopulla. ”Okan” viimeiseksi peliksi seurassa jäi 0-2-kotitappio HIFK:lle.

Tuolloin VPS:n saldo 14 ottelusta oli kahdeksan pistettä ja euroa seuraavaan oli neljä pistettä. Tilalle nostettiin aiempi apuluotsi Petri Vuorinen, mutta radikaalia muutosta ei heti tapahtunut.

VPS alkoi keräämään pisteitä hieman parempaan tahtiin, mutta niin tekivät muutkin häntäpään seurat. VPS:n jatkaminen liigassa näytti kaukaiselta vielä niinkin myöhään kuin elokuun lopulla.

23. elokuuta VPS oli peräti kahdeksan pistettä lopulta sarjasta pudonneen Jaron perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Tämän jälkeen VPS otti 17 pistettä kauden 11 viimeisestä ottelustaan, mikä oli aikavälin kolmanneksi paras saldo SJK:n ja HIFK:n jälkeen. Jaro sai kauden kymmenestä viimeistä pelistään vain viisi pistettä.