Petri Pasanen päätti upean pelaajauransa sunnuntaina FC Lahden paidassa kotiyleisön edessä. Mies oli avauksessa, mutta vaihdettiin kentältä toisella jaksolla. Lahti hävisi ottelussa 1-4-lukemin, muta kamppailussa ei ollut lahtelaisille suurta panosta, kun mitalisijat olivat jo karanneet.

Yleisö tarjosi liki 15 vuotta ulkomaillakin pelanneelle topparille suosionosoitukset seisaalleen. Pasanen oli silmin nähden liikuttunut kävellessään kentän poikki ja monet kanssapelaajat tulivat kiittelemään miestä ja Pasanen kommentoi itsekin viimeisten metrien pelaajan olleen pitkiä.

– Oli vaikea [jättää kenttä], koska tiesi tämän olevan lopullista. Oli pitkä 50-metrinen toiselta laidalta vaihtoon, Pasanen kommentoi Ylen haastattelussa ottelun jälkeen.

Pasanen ilmoitti lopettamisestaan syyskuussa. Hän teki upean kansainvälisen uran, mikä vei hänet useaan jalkapallon huippumaahan. Lopettamispäätös syntyi aiemmin syksyllä.

– Pikku hiljaa aloin miettiä sitä, kun kohta ikääkin on 35 vuotta ja olin kokenut paljon. Alkusyksyllä päätin siitä lopullisesti.

Katso tästä aiemmin julkaisemamme kuvagalleria ”Peetun” uran eri vaiheista.