© Kuva: Juha Tamminen

Joel Pohjanpalo auttamassa Pikkuhuuhkajia – ”Iso asia edustaa Suomea”

Suomen alle 21-vuotiaat kohtaavat Itävallan perjantaina vuoden viimeisessä EM-karsintaottelussa. Mukana on myös jo A-maajoukkueeseen läpimurron tehnyt Joel Pohjanpalo.

21-vuotias Joel Pohjanpalo on pelannut 18 ottelua A-maajoukkueessa ja tehnyt niissä neljä maalia. Nyt hän kuitenkin edustaa jälleen nuorten maajoukkuetta perjantaina.

– Kiva olla taas maajoukkueen mukana ja tällä kertaa U21:n kanssa. A-maajoukkueella ei ole ystävyysottelua, joten ”Auge” (nuorten päävalmentaja Tommi Kautonen) oli kysynyt Backelta (päävalmentaja Hans Backe) luvan. Hän oli sanonut, että jos haluan tulla, niin saan tulla. On aina iso asia edustaa Suomea. Totta kai kun Auge soitti, niin lähdin mukaan, Pohjanpalo perustelee Palloliiton Huuhkaja-tv:n videolla.

– Toivottavasti pystyn tekemään parhaani Itävalta-pelissä ja saamme voiton kotiin. Kyseessä on erittäin laadukas joukkue. Vastaan tulee paljon tuttuja ja erittäin kovia nimiä 2. Bundesliigasta. Siitä ei tule helppoa peliä. Kyseessä ei ole niin tasokas joukkue kuin Saksa, mutta ei kaukana siitä.

– Meidän pitää pelata erittäin hyvin. Saman lailla kuin niissä peleissä, mitkä olemme voittaneet.

Alle 21-vuotiaat ovat voittaneet pelaamistaan neljästä EM-karsintaottelusta kolme. Täydet pisteet joukkue on saanut Venäjältä, Färsaarilta ja Azerbaidzhanilta. Tappio on tullut lohkon ennakkosuosikki Saksalle. Itävalta ja Suomi ottavat yhteen perjantaina 13.11. klo 19 Suomen aikaa Wienissä.

» Katso tästä Huuhkajien tulokset ja tuleva otteluohjelma!