© Kuva: Panu Markkanen

Joel Pohjanpalo Pikkuhuuhkajien avuksi – myös Vahid Hambo kunnossa

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue päättää EM-karsintaurakkansa kuluvan syksyn osalta vierasottelulla Itävaltaa vastaan 13.11.

Päävalmentaja Tommi Kautonen on nimennyt joukkueensa Generali Arenalla, Wienissä pelattavaan otteluun. Mukana on myös muutamia uusia nimiä verrattuna EM-karsintojen avausotteluihin.

Roni Peiponen ja Nicholas Hämäläinen ovat karsintaotteluissa ensikertalaisia. Kumpikin on pelannut hyvin U19-maajoukkueessa ja he nousevat nyt tavallaan haastajina mukaan ryhmään. On mielenkiintoista nähdä miten kaksikko pärjää, Kautonen sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

Hyökkäyksessä mukana on kaksikin erittäin kiinnostavaa pelaajaa. Pitkään loukkaantumisista kärsinyt Vahid Hambo palaa ryhmään ja mukana on myös Huuhkajissa kovaa jälkeä syksyllä tehnyt Joel Pohjanpalo.

– On hienoa saada Vahid pitkän tauon jälkeen taas mukaan. Jo se että hän on ryhmässä, tuo tartuntapintaa taas maajoukkuekuvioihin. Edellinen kunnon peli hänellä on alla kesäkuulta, joten on selvää, ettei pelituntuma ole vielä paras mahdollinen, mutta on mahtavaa saada hänet mukaan, Kautonen kertoo.

– Yhteistyössä Hans Backen kanssa keskustelimme sekä Joel Pohjanpalon että Jere Urosen tulosta mukaan ja hän piti ajatusta oikein hyvänä. Jere on kärsinyt nilkkavammasta ja hänen osaltaan päädyttiin siihen, että on parempi hoitaa nyt nilkka kuntoon ja hän jäi siksi sivuun. Jolle puolestaan on kunnossa ja todella motivoitunut ja halukas tulemaan mukaan, mikä on hieno asia.

Ottelu Generali Arenalla Wienissä perjantaina 13.11. alkaa kello 18.00 (19.00 Suomen aikaa).

Suomen joukkue

Otso Virtanen, IFK Mariehamn, 11/0
Carljohan Eriksson, HIFK. 3/0
Dani Hatakka, KuPS, 23/6
Nicholas Hämäläinen, Queen’s Park Rangers, 0/0
Daniel O’Shaughnessy, Brentford FC, 12/1
Sauli Väisänen, AIK, 9/1
Armend Kabashi, Eintracht Braunschweig, 7/0
Moshtagh Yaghoubi, RoPS, 19/6
Glen Kamara, Arsenal FC, 9/0
Vahid Hambo, Brighton & Hove Albion FC, 2/3
Simon Skrabb, Åtvidabergs FF, 12/1
Youness Rahimi, HIFK, 14/1
Roni Peiponen, HJK, 0/0
Pyry Soiri, VPS, 11/0
Nnaemeka Anyamele, HIFK, 11/0
Matej Hradecky, TPS, 8/0
Matti Klinga, HJK, 8/1
Fredrik Lassas, HIFK, 13/4
Richard Jensen, FC Twente, 4/0
Joel Pohjanpalo, Fortuna Düsseldorf, 10/2