FC Barcelonan ykköstykkeihin lukeutuva Luis Suarez näkee Barcan olevan suosikki Clasicoon, mutta hyökkääjän mukaan se ei tarkoita vielä mitään.

– Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu. Kun on suosikki, vastakkainen skenaario voi tapahtua. On tärkeää keskittyä maksimaalisesti ja janota lujasti voittoa. Bernabeu on aina vaikea, Suarez puntaroi AS:lle ottelun alla.

Suarez ja Neymar ovat kantaneet päävastuuta viime viikot, sillä Lionel Messi on ollut sivussa syyskuun lopusta lähtien. Neymar on noussut liigan maalintekijätilaston kärkeen (11 osumaa) ja Suarez päivystää heti hänen takanaan (9 maalia).

Vaikka Barca on tullut toimeen ilman maailman parasta pelaajaa, haluaisi Suarez saada pian jo avainmiehen takaisin.

– Pelaa hän sitten tai ei, se on valmentajan ja hänen päätöksensä. Hänestä tuntuu erittäin hyvältä, mutta meidän on odotettava. Leo on ylitse muiden ja Neymar on heti hänen takanaan toiseksi paras. On nautinnollista olla heidän kanssaan. Tunnen ylpeyttä, että he ovat joukkuetovereitani. Messi voi muuttaa kaiken hetkenä minä hyvänsä, Suarez kehui MSN-kolmikon kahta muuta jäsentä.

Loukkaantumiset ovat muutenkin Clasicon alla ollut yksi suurimmista teemoista. Real Madridin riveissä Sergio Ramos pelaa kortisonipiikkien voimalla. Olkapääleikkaus odottaa heti pelin jalkaan.

Suarez on tunnettu intensiteetistään, hän tekee mitä tahansa voittajan eteen. Mitä tämä voisi sitten käytännössä tarkoittaa tällä kertaa?

– En aio iskeä Sergion olkapäähän, aivan kuten kukaan ei aio iskeytyä Messin jalkaan. Jos Ramosilla on pistos, aion kyllä työntää häntä kovaa, Suarez heittää.