Real Madridin päävalmentaja Rafa Benitezin mukaan El Clasico ei ratkennut asenteen puutteeseen. Virheitä sen sijaan koko ryhmä teki luotsin mukaan.

FC Barcelona vei lauantai-iltana huipputaiston nimiinsä selvästi 4-0-lukemin. Ennen ottelua pelaajat olivat tiettävästi vaatineet hyökkäävää pelitapaa Beniteziltä, mutta pelikentälle tämä viesti ei näkynyt millään tavalla.

Barca oli pelissä täysin kuskin paikalla, eikä valkopaitojen pelissä ollut lupauksia paremmasta.

– Kyse ei ollut asenteesta. Olimme todella hyvää joukkuetta vastaan ja maksoimme virheistämme. Marcelon paikka toisen jakson alussa oli avainkohta. Jos olisimme tehneet maalin, olisimme olleet taas pelissä mukana. Maksoimme virheistämme ja peli etenessään meni vaan vaikeammaksi, Benitez sanaili AS:lle.

Benitez myönsi, että kokoonpanomuutoksilla haettiin juurikin hyökkäysvoimaa. Casemiro oli pudotettu penkille, ja BBC (Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo) sai näyttöpaikkansa.

– Halusimme aikaansaada painetta, hyökätä, voittaa pallonhallinnan ylhäällä ja maksoimme siitä, ettemme tässä onnistuneet. Asiat eivät kääntyneet niin kuin toivoimme. Ideamme olisi käydä ylhäällä kiinni ja saada pallonhallinta, Benitez selvitteli.

– Loppuen lopuksi olemme kaikki vastuussa ja meidän on työskenneltävä yhdessä löytääksemme ratkaisun ja saadaksemme fanit tyytyväisiksi, Benitez ynnäsi.