Jalkapallon vuoden parhaan pelaajan palkinto eli Ballon d’Or menee todennäköisimmin jälleen joko Cristiano Ronaldolle tai Lionel Messille, mutta nyt maalivertailussa miehet ovat saaneet tasaväkis

Messi ja Ronaldo ovat jakaneet palkinnon voiton jo vuodesta 2008. Messillä on neljä voittoa ja Ronaldolla, joka voitti palkinnon viime tammikuussa, on kolme voittoa.

Molemmilla on vuoden 2015 saldona 45 maalia sekä seura- että maajoukkuepelit mukaan lukien. Messi on lisäksi syöttänyt 23 maalia, kun Ronaldolla syöttöjä on vain 12.

Pelien määrä miehillä liki sama, Messi jopa yhä hieman edellä (53-29) pitkälti Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen vuoksi vaikka on ollut nyt syksyllä loukkaantuneena.

Lewandowskin maalivire kestää vertailun

Ykköshaastajaksi lienee noussut Bayernin ja Puolan maajoukkueen maalinsylkijä Robert Lewandowski, joka on tehnyt kalenterivuonna yhteensä jo 43 maalia.

Myös Neymar ja Luis Suarez ovat antaneet erinomaisia näyttöjä varsinkin nyt syyskaudella Messin poissa ollessa.

Kolmikko, niinkin loistavista futareista kun on kyse, taistelevat todennäköisesti vain kolmossijasta Ballon d’Or -äänestyksessä Messin ja Ronaldon vanavedessä.

Tilastolähteet: Soccerbase.com, messivsronaldo.net.