FC Barcelonan puolustaja Dani Alves on antanut varsin poikkeuksellisen haastattelun. Pakin sanojen perusteella voisi päätellä, ettei häntä jalkapallon parissa enää pelaajauran loppumisen jälkeen nähdä.

32-vuotias Alves ei välttämättä nauti ammattijalkapalloilijan elämästä. Ammattiin liittyy monia lieveilmiöitä, joista brassi ei liiemmin nauti.

– Vihaan sitä mikä ympäröi jalkapalloa. Elän tässä maailmassa, mutta en kuulu siihen, brassi kertoi O’Globolle.

– On valheita ja on muita intressejä. Minussa on vikoja, mutta olen rehellinen. Joskus minusta tuntuu, että ihmiset eivät ole valmiita kuuntelemaan ja puhumaan totuuksista.

Alves luokittelee itsensä ”hulluksi hyväksi kaveriksi”. Persoonallisuus on tärkeä osa ihmistä, korostaa brassi, ja pelikentällä miehellä vaikuttaisi olevan mahdollisuus toteuttaa itseään.

– Mielestäni normaalina oleminen on hiukan tylsää. Seura antaa meille auton ja minun on aina kaikista värikkäin. Pidän tuollaista asioista.

– Elämäni on vapaata. Minulla on jalkapalloon liittyviä sääntöjä, mutta tunnen voivani pelata vapaasti ja luoda. Elän hulluuttani.

Alvesilla on jo suunnitelmia uransa jälkeiselle ajalla. Valmentajaura ei ole se, jota Alves ainakaan tässä kohtaa miettisi.

– Kun jätän jalkapallon, heitän rinkan selkään ja matkustan maailmalla. Tulen vääjäämättömästi katsomaan jalkapalloa, mutta en elä sitä, Alves tuumi.