Joel Pohjanpalo avasi tämän kauden maalitilinsä Saksan 2. Bundesliigassa maanantaina komealla kaukolaukauksella yli 20 metristä. Fortuna Düsseldorf peittosi tuolla osumalla Eintracht Braunschweigin.

Ja sekös maistui.

– Maajoukkueessa toki tein syksyllä maaleja, mutta totta kai oli tärkeää saada onnistuminen myös seurajoukkueessa. Tämä tuli hyvään paikkaan: saatiin toinen hyvä voitto putkeen ja noustiin sarjataulukossa taas ylöspäin. Pelattiin yli puoli tuntia vajaalla ja voitettiin silti, se nosti itseluottamusta entisestään, Pohjanpalo myhäili tiistaina SuomiFutis-sivustolle puhelimitse.

– Ja henkilökohtaisestikin futis maistuu maalin myötä tietysti paljon kivemmalta. Ei ole tullut pitkään aikaan tehtyä maalia noin kaukaa, 25 metristä, ”Jolle” myhäilee.

Fortuna vaihtoi heikon alkukauden jälkeen valmentajaa, kun kesällä seuraan tullut Frank Kramer sai lähteä. Vastuun otti ainakin väliaikaisesti kakkoskoutsi, kokenut Peter Hermann.

– Siinä on valmentaja, joka ei säpsähdä vähästä, Pohjanpalo kuvailee.

Molemmat pelit ollaan nyt hänen kanssaan voitettu, ja hän on saanut jengin syttymään ja luonut hyvän fiiliksen. Eilen pelattiin yksi koko kauden parhaista peleistä ainakin punaiseen korttiin asti.

63-vuotias Hermann on kiertänyt Saksassa suurseurojen apuvalmentajana mm. Leverkusenissa, Schalkessa, HSV:ssä sekä Bayern Münchenissä, jossa hän oli voittamassa Mestarien liigan 2013.

– Veikkaan, että hän valmentaa ainakin nyt kaksi viimeistä peliä ennen talvitaukoa. Sen jälkeen on jännä nähdä mitä tapahtuu, että tuleeko joku muu tilalle.

Pekka Mäntylä
Twitter: @pjmant