Liverpoolin managerintehtäviin syksyllä tarttunut Jürgen Klopp on arvostellut pelitahtia Englannissa ja talvitauon puuttumista – ei niinkään oman joukkueensa, vaan Englannin maajoukkueen kannalta.

Kloppin mukaan nykyinen kalenteri vaikeuttaa merkittävästi Englannin menestymismahdollisuuksia arvokisoissa. Saksalainen näkee Roy Hodgsonin luotsaaman maajoukkueen mahdollisuudet ensi kesän EM-lopputurnauksessa periaatteessa hyvinä, mutta Englanti antaa muille liikaa tasoitusta.

– Teillä on liikaa pelejä, se on varmaa. Ei ole mitään taukoa ja kilpailuja on liian monia. Uskoisin jokaisen tietävän ettei se ole oikea tapa [menestyä], Klopp sanoi Football Focusin haastattelussa.

– Kaikki ovat sitä mieltä, että Royn pitäisi johtaa nämä pojat mestariksi, joukkueessa on erittäin hyviä pelaajia. Heillä ei ole kuitenkaan vuoteen ollut taukoa, kaikilla muilla joukkueilla on. Menestyä voi, mutta se on paljon vaikeampaa.

Kloppin mielestä samat syyt vaikuttavat myös englantilaisseurojen menestykseen eurocupeissa.

– Siihen on syynsä miksi isot englantilaisseurat eivät muutamaan viime vuoteen ole onnistuneet kovinkaan hyvin. Teillä on liikaa kilpailuja.