Italialaisvahti Gianluigi Donnarumma on antanut jo aihetta ylistyspuheille – ja 16-vuotiaan tie näyttäisi olevan auki tähtiin asti.

Donnarumman kausi on ollut satumainen, sillä nuorukainen on jo raivannut ykkösvahdin paikan itselleen AC Milanissa. Syrjäytetyksi on joutunut entinen Real Madridin torjuja Diego Lopez. Donnarumma debytoi AC MIlanin tolppien välissä lokakuun lopussa ja on siitä lähtien pitänyt paikkansa ykkösenä.

Tällä viikolla Italian legendaarisin vahti Gianluigi Buffon ennätti jo kehua nuorukaista. Buffon ei ole kehujensa kanssa yksin, sillä useampi pelimies, entinen tai nykyinen, on myös antanut positiivisten sanojen kuulua.

Jopa Lopez on linjannut Donnarumman olevan ”italialaisen jalkapallon tulevaisuus”. Nuorukaisen agentti Mino Raiola on hänkin ylistänyt nuorta vahtia aina, kun on ollut mahdollisuus.

– Vertaan häntä Modiglianiin. Hänen arvonsa on 170 miljoonaa euroa, Raiola nosti taiteilijavertauksen esiin AS:n mukaan.

– Hänellä on loistava tulevaisuus. Hän on loistava nuori ja hänestä voi tulla suuri mestari.

Lopez saattaa lähteä tammikuun siirtomarkkinoilla toiseen seuraan, jolloin Donnarumma nousee kiistattomaksi ykköseksi. Lupauksen kommenteista voisi päätellä, ettei hän aivan heti olisi vaihtamassa maisemaa.

– Toivon tulevaisuudessa, että voittaisimme Scudetton ja Mestarien liigan Milanin kanssa, Donnarumma on pohtinut.

Donnarumma on pitkä maalivahti, miltei kaksimetrinen, ja häntä on verrattu juurikin Buffoniin. Donnarummaa pidetään varsin valmiina maalivahtina, mutta esimerkiksi pallollisena ja keskitysten koppaamisessa riittää vielä työsarkaa.