Nuorena jo AC Milanissa nousua kohti maailman huippua tehnyt brassikärki Alexandre Pato palasi maitojunalla kotimaahansa vuonna 2013, mutta on nyt – 26-vuotiaana – valmis palaamaan Eurooppan kentille.

Pato ampui 26 maalia 59 otteluun Corinthiansille viime kaudella. Mies antoi brittilehti Daily Mailille haastattelun, mikä oli hänelle ensimmäinen haastattelu koskaan englanniksi. Toimittaja Oliver Holt katsoo tämän olevan vahva vihje tulevasta suunnasta. Ja Pato itsekin kertoo ihailevansa brittifutiksen tunnetta.

– Nopeus on erityisominaisuuteni, ja täällä jalkapallo on erittäin nopeaa. En usko Englannin futiksen fyysisyyden nousevan esteeksi. Puolustajat ovat kovia, mutta pidän siitä. Olen keskustellut [Valioliigassa pelaavien ja pelanneiden brassien] Willianin, Roberto Firminon, Philippe Coutinhon ja David Luizin kanssa. Brassipelaajat pärjäävät täällä, kun sekoittaa lahjakkuuden älykkyyteen, Pato miettii.

Holt spekuloi Patosta olevan oiva lisä jollekin mestaruudesta Valioliigassa kamppailevalle seuralle tammikuun siirtoikkunassa. Pelaajan hintalappu on noin 15 miljoonaa puntaa.

Oliver Holt

@OllieHolt22
It was the first interview Pato has ever given in English, which might give you a clue about where he fancies playing next year