IFK Mariehamnin avainpelaajiin viime kaudella kuulunut Duarte Tammilehto kertoo Veikkausliigan verkkosivuilla jättävänsä Ahvenanmaan.

Duarte Tammilehto debytoi Veikkausliigassa keväällä 2011 FC Hongan paidassa. Kauden 2013 hän edusti Turun Palloseuraa, mutta pelasi vain neljässä pelissä loukattuaan polvensa heti kauden alussa. IFK:n paitaan hän siirtyi talvella 2014.

– Lähden hyvillä mielin, vaikka tietysti olo on hieman haikea. Tykkäsin todella paljon olla täällä Maarianhaminassa ja opin tuntemaan upeita ihmisiä. On aivan ainutlaatuista, kuinka hieno jalkapallokaupunki tämä on. Olen todella onnellinen kokemuksista, joita olen täältä saanut, Tammilehto kiittelee Veikkausliigan sivujen mukaan.

– Viime kausi oli minulta hyvätasoinen ja seura päätti syksyn kauneimpaan, eli cupin voittoon ja europaikkaan. Voin muistella näitä kahta vuotta todella hyvillä mielin.

Tammilehto muuttaa parhaillaan pois Ahvenanmaalta. Uudet haasteet ovat jo tiedossa, mutta niistä pelaaja ei vielä suostu edes vihjaamaan.

– IFK tiedusteli tilannettani jo hyvissä ajoin ja kerroin, että mielelläni katselen muita vaihtoehtoja. Seura olisi varmasti halunnut pitää minut, mutta päätin nyt näin.

– Tulevat asiat selviävät lähipäivinä. En kommentoi nyt enempää, Tammilehto päättää.

25-vuotias Duarte Tammilehto on pelannut 105 Veikkausliigakamppailua sekä yhdeksän poikien ja kuusi nuoren maaottelua.