Everton-luotsi Roberto Martinez kertoo, että kauden jokaisessa pelissä avauksessa ollut Romelu Lukaku, 22, on palautumisihme. Lukaku on Valioliigan maalipörssin kakkosena 11 osumallaan.

– Kun olet 22-vuotias ja nautit jalkapallosta, et malta odottaa seuraavaa peliä. 28-30-vuotiaiden pelaajien täytyy olla varovaisempia, ja heidän palautumistaan mitataan tarkkaan. Mutta 21-22-vuotiaat pelaajat voivat palautua jo 12 tunnissa. Heillä on niin paljon energiaa, Martinezia siteerattiin Goal-sivustolla.

Evertonin avauskokoonpanossa on tällä kaudella ollut tukku nuoria, energiaa täynnä olevia pelaajia, joita Martinez uskaltaa peluuttaa niin paljon kuin tarvitsee.

– Olen iloinen, että minulla on Lukaku, Ross Barkley, Gerard Deulofeu ja John Stones yhdessä tässä joukkueessa. Jos vammoja tai kolhuja ei tule, ja he suorittavat korkealla tasolla, he pystyvät pelaamaan vaikka kuinka paljon.

– Pelaaja palaa loppuun, jos hän pelaa heikosti ja pakotetaan kentälle. Silloin pelaaja on kovan paineen alla, mikä voi olla murskaavaa.