Manchester Unitedin luottomiehiin vuosikaudet kuulunut Wayne Rooney on saanut houkuttelevan tarjouksen Kiinasta. Kaikkiaan 75 miljoonan punnan arvoinen pesti saattaisi houkutella englantilaista.

Daily Mail -lehden mukaan Kiinan liigassa pelaava seura haluaisi Rooneysta markkinakasvonsa ja on valmis tarjoamaan 30-vuotiaalle Rooneylle hulppeaa kolmen vuoden pituista sopimusta. Pestin arvo per vuosi olisi häkellyttävät 25 miljoonaa puntaa.

Todennäköisin vaihtoehto Rooneylle olisi Shanghai:n SIPG, jota luotsaa entinen Englannin maajoukkueen pomo Sven-Göran Eriksson.

Kiinan liigaan halutaan myös Chelsean kippari John Terry. Rooney halutaan myös niin nopeasti kuin mahdollista, vaikka hyökkääjän kohdalla voidaankin odottaa jonkin aikaa.

Rooneylla on edelleen kolme vuotta jäljellä sopimustaan Unitediin, mutta jo hänen edustajansa pohtivat pelaajan tulevaisuutta. Yksi mahdollisuus voisi olla myös MLS, johon Steven Gerrard ja Frank Lampard ovat jo ennättäneet vaihtaa.

MLS ja paikallinen elämäntyyli voisivat sopia Rooneylle paremmin, mutta toisaalta Kiinasta irtoaisi paremmat rahat.

Rooneylle ei voi välttämättä enää ennustaa kovin pitkää tulevaisuutta parrasvaloissa. Rooney on itsekin kertonut pohtivansa maajoukkueuransa jatkoa ensi kesän EM-kisojen jälkeen. United on puolestaan ensi kesänä taas lähdössä hyökkääjämarkkinoille, eikä Rooneylle jatkossa välttämättä löydykään enää avauksen paikkaa seurassa.