© Kuva: Getty Images

2000-luvun paras maalivahti harmittelee: ”Ballon d’Or:n voittaminen mahdotonta”

Juventuksen ja Italian ykkösmaalivahti Gianluigi Buffonin tituleeraaminen vuosituhannen maalivahdiksi ei ole liioittelua.

37-vuotias pelaaja on ollut maalivahtien eliittiä koko 2000-luvun, millaista referenssiä ei yhdelläkään toisella veräjänvartijalla ole.

Buffonilta kysyttiin Italian urheilugaalan yhteydessä, missä hän pokkasi itsekin palkinnon, olisiko hän mielestään ansainnut jossain vaiheessa Ballon d’Or-palkinnon, tai edes pääsyn kolmen parhaan joukkoon.

– Olisin ansainnut läsnäolon Ballon d’Or:ssa [loppuvaiheen ehdokkaiden joukossa tai voittajana], mutta tiesin sen voittamisen olevan mahdotonta, Buffonia siteerattiin Goal-sivustolla.

Buffon oli vuonna 2006 lähellä palkinnon voittoa, kun voittajaksi valittiin harvinaisesti puolustaja, Italian maailmanmestaruusjoukkueen Fabio Cannavaro ja Buffon oli MM-kultavahtina äänestyksen kakkonen.

Ballon d’Or -palkinto oli vuoteen 2009 asti France Football -lehden organisoima ja se yhdistettiin sen jälkeen FIFA:n vuoden pelaaja -palkinnon kanssa. Ainoa Ballon d’Or:n voittanut maalivahti on ”musta hämähäkki” Lev Jashin 1960-luvulla.

Aiemmin mm. Saksan entinen kippari, Bayern München -peluri Philipp Lahm on kritisoinut Ballon d’Or -palkintoa.