Arsenal-legenda vetää mattoa Arsene Wengerin alta: ”Jose Mourinho paras valmentajani”

Arsene Wengerin ensimmäisenä ostoksena Arsenaliin 20-vuotiaana vuonna 1996 tullut Patrick Vieira kertoo Jose Mourinhon olleen hänen uransa paras valmentaja.

Vieira edusti Arsenalia aina vuoteen 2005 ennen siirtymistään Italiaan ja Juventukseen. Hän nousi seurassa kapteeniksi ja legendan asemaan menestysvuosien myötä. Mourinhon alaisuudessa hän pelasi myöhemmin Inter Milanissa parin kauden ajan.

– Mourinhon on ollut valmentaja, joka on vakuuttanut minut eniten työetiikallaan. Hän tiesi kaiken vastustajista – heidän vahvuutensa ja heikkoutensa. Hänen yksityiskohtaisuus oli uskomatonta, Vieira kertoi The Timesille.

– Oli täysin selvää, mitä hän halusi kultakin pelaajalta. En tiedä, mitä Chelseassa tapahtui, mutta hän on aina saanut parhaan irti pelaajistaan.

Vieira näkee Wengerin tavan enemmän sisäänpäin kääntyneenä.

– Arsene on enemmän keskittynyt omaan joukkueeseen. Hän antaa pelaajille vapauksia ilmaista itseään. Tyyli on erilainen.

Vieira aloittamassa valmentajanuraansa

Vieira, 39, päätti pelaajauransa Manchester Cityssä, missä hän työskenteli myöhemmin ensin pelaajakehitysosaston johtajana ja viimeksi U21-joukkueen vastuuvalmentajana.

Marraskuussa hänet nimitettiin MLS-seura New York City FC:n päävalmentajaksi. Seura kuuluu samaan konserniin Manchester Cityn kanssa. Arsenal ei ole miehen palveluksista ollut kiinnostunut, vaikka mediassa tästäkin on huhuttu.

– Arsenalista kukaan ei ole pyytänyt minua tulemaan seuraan valmentajaksi tai muuhunkaan rooliin. Odotin jonkinlaista kiinnostusta sieltä, mutta ei. En ole siitä musertunut.

– Hän [Wenger] on kiireinen mies. En ole puhunut hänen kanssaan pitkään aikaan.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!