© Kuva: Getty Images

Arsenal-tähden siirtosumma oli reilusti pienempi kuin alunperin uutisoitiin

Arsenal maksoi kesällä 2013 Mesut Özilistä Real Madridille vähemmän, mitä silloin yleisesti uutisoitiin.

Saksalaisen sopimus on vuodettu nettiin ja sen mukaan Arsenal maksoi miehestä ”vain” 36 miljoonaa puntaa (n. 44 milj. euroa nykykurssilla), kun tuolloin yleinen tieto siirtosummasta oli 42,5 miljoonaa puntaa puhtaana käteen. Real Madrid sai summan kolmessa osassa kahden vuoden aikana.

Sopimuksessa on kuitenkin ekstroja, jotka nostavat siirtosummaa liki alkuperäisesti ilmoitetun summan tasolle. Arsenal saa maksaa miljoona euroa lisää jokaiselta sopimusta seuranneelta kuudelta vuodelta, mikäli seura etenee Mestarien liigaan ja Özil yhä jatkaa seurassa. Arsenal on joutunut maksamaan siten nyt jo kaksi ylimääräistä miljoonan euron summaa Realille.

Sopimusehdot käytännössä estävät pelaajan paluun Espanjaan

Suuri uutinen sopimuksessa on myös Real Madridin takaisinostomahdollisuus. Mikäli jokin Realin espanjalaiskilpailijoista pyrkii hankkimaan pelaajan, pystyy Real lunastamaan Özilin takaisin seuraan samalla summalla halutessaan.

Esimerkiksi jos Barcelona tarjoaisi Özilistä 50 miljoonaa euroa, Real voisi saman summan maksamalla napata pelaajan itselleen kilpakumppaninsa nenän edestä. Lisäksi, mikä Özil myydään takaisin Espanjaan, saisi Real kolmanneksen tästä siirtosummasta itselleen. Näin ollen Arsenal, jos kauppaa pelaajan jossain vaiheessa edelleen, tuskin tekee kauppaa Espanjaan.

Lähde: Goal.com.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!