© Kuva: Getty Images

Chelsea seuraavaksi italialaiskomentoon?

Brittilehti The Sunin mukaan nykyinen Juventus-luotsi Massimiliano Allegri on Chelsean ykkösvaihtoehto seuraavaksi manageriksi. Guus Hiddinkin pesti kestää vain tämän kauden loppuun.

Allegri on tiettävästi aiemmin kommentoinut haluavansa jossain vaiheessa uraansa valmentaa Valioliigassa. Chelsea kerrotaan valmistelevan miehelle kuuden miljoonan punnan vuosipalkkaa tuovaa tarjousta, mikä on tuplaten verrattuna miehen nykyiseen ansioon.

Allegrilla on Juventuksen kanssa voimassa oleva sopimus kesään 2017 asti. 48-vuotias italialainen on onnistunut Juventuksessa monien odotuksia paremmin.

Hän korvasi seurassa maajoukkueluotsiksi siirtyneen Antonio Conten kesällä 2014. Seura voitti Allegrin alaisuudessa kotimana tuplan ja eteni Mestarien liigan finaaliin viime kaudella.

Hänen edellinen pestinsä, jakso AC Milanissa (2010-2014) päättyi potkuihin. Pesti meni tuolloin laskujohteiseksi, kun avauskausi toi voiton, toinen kausi kakkossijan ja kolmas kolmossijan. Neljäs kausi jäi tammikuussa 2014 tulleiden potkujen myötä kesken heikkojen esitysten jälkeen. AC Milanin sarjasijoitus kauden päätteeksi oli vasta 11:s.

Valmentajanuransa vuonna 2003 aloittanut Allegri ei ole valmentanut koskaan saapasmaan ulkopuolella.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!