© Kuva: Getty Images

Chelsea-tähti kiitollisuuden velassa Arsenal-managerille – ”Oli vaikea ymmärtää sitä”

Nykyinen Chelsea-tähti Cesc Fabregas, 28, on yhä kiitollinen Arsenalin ranskalaismanagerille Arsene Wengerille, joka houkutteli tämän 16-vuotiaana Barcelonasta tykkimiehiin.

Pelaaja sai nopeasti paikan edustusjoukkueessa nousten avainpelaajaksi ja kapteeniksi ennen paluuta kotiseuduilleen vuonna 2011. Barcelonan miehistössä Fabregas jäi aina kakkosviulun soittajaksi ja siirtyi takaisin Englantiin kesällä 2014 – tällä kertaa toisaalle Lontooseen.

Fabregas kertoi, kuinka Wenger henkilökohtaisesti otti hänet ja perheensä Englannissa vastaan

– Wenger sekä varapuheenjohtaja David Dein ottivat meidät vastaan. He ehdottivat minulle harjoittelemista edustusjoukkueen kanssa heti ensimmäisenä vuonna. En oikein voinut ymmärtää sitä. Mitä he tekisivät minun kaltaisellani pojalla?

– Oli kesä ja ihmettelin, miksi he eivät olleet lomalla? Olin hölmistyut, että he olivat keskeyttäneet lomansa barcelonalaisen koulupojan vuoksi. Se, että Wenger tarjosi itse sopimusta minulle, oli ratkaiseva seikka Lontooseen saapumisessani. Sen jälkeen kaikki oli ilmiömäistä.

Fabregas kohtaa ex-seuransa sunnuntaina, kun Lontoon jätit iskevät yhteenä Valioliigassa.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!