© Kuva: Pekka Mäntylä

Hans Backen nollasaldo Huuhkajien peräsimessä jatkui

Islanti kaatoi Suomen Abu Dhabissa pelatussa ystävyysottelussa 1-0-lukemin. Ainoa maali syntyi avausjaksolla, kun Arnor Traurson pääsi nokikkain maalivahdin kanssa 16. minuutilla ja laukoi pallon etukulmasta sisään.

Heti toisen jakson alussa vaihdosta tuoreena kentälle päässyt Roope Riski karkaa kuin varkain läpiajoon, mutta maalivahti vetää pidemmän korren.

Huippupaikat olivat toisella jaksollakin vähissä kun Islanti piti keskustan tukossa. Vaihdosta kentälle toisen jakson kuluessa otettu Petteri Forsell ampui parikin viuhuvaa vetoa, joita islantilaisvahti pomputti. Irtopalloihin eivät suomalaiset ehtineet ja maalitili jäi Suomelta avaamatta ja Islanti juhli voittoa.

Avausjaksolla huippupaikat 1-1

Avausjaksolla molemmilla oli yksi huippupaikka; Islanti käytti omansa, Suomi ei. 16. minuutilla Islanti mursi ainoan kerran tuloksekkaasti Huuhkaja-puolustuksen. Oikealta laidalta lähti hyvä, matala syöttö laitapakki Kari Arkivuon jalkojen välistä. Arnor Traustason oli karannut Janne Sakselalta, ja islantilainen latasi pallon etukulmasta sisään.

Avausjakson lopulla Suomi sai Sakselan syötönkatkosta hyvän vastaiskupaikan. Laituri pelasi pystyyn Pukille, jonka oma yritys kilpistyi. Pukki löysi kuitenkin Rasmus Schüllerin, joka ampui rangaistuspilkun kohdalta pallon taivaisiin tuhannen taalan paikasta.

Huuhkajat pelasi viikonlopun Ruotsi-pelin (0-3-tappio) tapaan tuoreen ruotsalaisvalmentaja Hans Backen haluamalla 4-4-2-kenttäryhmityksellä, mutta esitys jäi osin sekavaksi. Islanti-ottelu oli virallinen A-maottelu, joten tulos vaikuttaa mm. FIFA-rankingiin.

Huuhkajien avaus: (4-4-2)

Hyökkäys:

Akseli Pelvas, Teemu Pukki

Keskikenttä:

Juha Pirinen,  Mehmet Hetemaj, Rasmus Schüller, Janne Saksela

Puolustajat:

Jukka Raitala, Patrick O’Shaughnessy, Tapio Heikkilä, Kari Arkivuo

Maalivahti:

Henrik Moisander

Vaihdot:

Tauolla kentältä pois Hetemaj, Raitala, ja Pelvas. Tilalle Johannes Laaksonen, Timo Tahvanainen ja Roope Riski. Hannu Patronen ja Matej Hradecky korvasivat 61. minuutilla Heikkilän ja Schüllerin. Viimeinen vaihto tapahtui kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun Petteri Forsell tuli Arkivuon tilalle.

» Katso tästä Huuhkajien tulokset ja tuleva otteluohjelma!