© Kuva: Juha Tamminen

HIFK vahvistui kaksinkertaisella maalikuninkaalla – ”Tärkeä palanen kokonaisuuteen”

IFK on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen hyökkääjä Juho Mäkelän kanssa.

32-vuotias Mäkelä siirtyy IFK-paitaan Vaasan Palloseurasta, jossa hän teki viime kaudella 30 liigaottelussa 16 maalia. Mäkelä on edustanut Veikkausliigassa aikaisemmin VPS:n lisäksi HJK:ta, IFK Mariehamnia ja SJK:ta. Yhteensä hän on pelannut Veikkausliigassa 199 ottelua ja tehnyt niissä kunnioitettavat 90 maalia.

– Juho on Veikkausliigan paras boxipelaaja ja kiistattoman hyvä maalintekijä. Hän tuo meidän hyökkäyspeliimme fyysisyyttä, jota viime vuonna jäimme ajoittain kaipaamaan. Tärkeä palanen meille kokonaisuudessaan, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara sanoo seuran kotisivuilla.

– Näin tämän itselleni parhaana vaihtoehtona jatkaa uraani. En ainoastaan seuran upeiden kannattajien takia, vaan koko joukkueen ympärillä vallitsevasta positiivisesta ilmapiiristä johtuen. Seurassa tehdään upeaa työtä, ja on hienoa päästä olemaan osa seuraa, jonka tulevaisuutta tarkastellessa voi olla vain taivas rajana. Tärkein ja ratkaisevin tekijä oli kuitenkin se, että Honsu [päävalmentaja Honkavaara] todella halusi minut tänne pelaamaan, Mäkelä itse kertoo.