© Kuva: Getty Images

Huipputason maajoukkueluotsia huhutaan Chelseaan

Chelsean ympärillä huhut tulevasta valmentajasta jatkuvat vilkkaina ja tuorein spekuloitu nimi ensi kesänä Guus Hiddinkin korvaajaksi on Didier Deschamps, 47.

The Sunday Mirrorin mukaan kesän EM-kisojen jälkeen pestinsä Ranskan paidassa näillä näkymin päättävä entinen maailmanmestari on Chelsean omistajan Roman Abramovitsin mieleinen vaihtoehto. Deschamps on luotsannut Ranskaa vuodesta 2012.

Deschamps on valmentajana voittanut myös Ranskan liigan vuonna 2010 Marseillen kanssa. Keväällä 2004 hän johdatti AS Monacon Mestarien liigan finaaliin, jossa joukkue hävisi Jose Mourinhon luotsaamalle FC Portolle.

Deschamps muistetaan myös huipputason keskikenttäpelaajana, joka edusti pelaajanakin Chelsea kauden 1999-2000 ja pelasi myös Marseillessa, Juventuksessa ja Valenciassa.

Hän oli Ranskan maajoukkueen kapteenina vuonna 1998, kun joukkue voitti MM-kultaa kotikisoissa ja vuonna 2000 EM-kultaa. Hän on yksi kolmesta pelaajasta, joka on kapteenina juhlinut sekä Mestarien liigan että EM- ja MM-kisojen voittoja.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!