© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat taas tappioasemassa tauolle mentäessä – avopaikka ei kelvannut!

Huuhkajat on Islantia vastaan 0-1-tappiolla, kun Abu Dhabissa pelattava harjoitusottelu on tauolla.

Islanti meni 16. minuutilla johtoon. Joukkue pelasi hyvän kuvion, millä murrettiin Huuhkaja-puolustus. Oikealta laidalta lähti hyvä, matala syöttö Huuhkajien laitapakin Kari Arkivuon jalkojen välistä. Islannin Arnor Traustason oli karannut Janne Sakselalta, ja islantilainen latasi pallon etukulmasta sisään.

Puoliajan lopussa Suomi sai Sakselan syötönkatkosta hyvän vastaiskupaikan. Laituri pelasi pystyyn Pukille, jonka oma yritys kilpistyi. Pukki löysi kuitenkin Rasmus Schüllerin, joka ampui rangaistuspilkun kohdalta pallon taivaisiin tuhannen taalan paikasta.

Huuhkajat pelasi viikonlopun Ruotsi-pelin (0-3-tappio) tapaan 4-4-2-kenttäryhmityksellä, mitä joukkue on harjoitellut nyt tuoreen päävalmentajan Hans Backen alaisuudessa. Suomella oli pelissä vaikeuksia luoda tilanteita ja Islanti tuntui kontrolloivan peliä kaiken voittaneen konkarin, keskikentän keskustan roolia pelanneen Eidur Godjohnsenin, 37, johdolla.

Ottelu on virallinen A-maottelu, joten tulos vaikuttaa mm. FIFA-rankingiin.

Huuhkajien avaus: (4-4-2)

 

Hyökkäys:

Akseli Pelvas, Teemu Pukki

Keskikenttä:

Juha Pirinen,  Mehmet Hetemaj, Rasmus Schüller, Janne Saksela

Puolustajat:

Jukka Raitala, Patrick O’Shaughnessy, Tapio Heikkilä, Kari Arkivuo

Maalivahti:

Henrik Moisander

 

 

 

» Katso tästä Huuhkajien tulokset ja tuleva otteluohjelma!