© Kuva: Pekka Mäntylä

Huuhkajista tippunut pelaaja toivoo uutta mahdollisuutta maajoukkueessa: ”Minun pitäisi olla mukana”

Saksassa pelaava Joni Kauko toivoo saavansa mahdollisuuden näyttää osaamistaan Suomen A-maajoukkueen päävalmentajan tehtävät tammikuussa aloittavalle Hans Backelle.

Huuhkajat kokoontuu yhteen heti tammikuussa Backen johdolla. Joukkue leireilee Adu Dhabissa 7.-14.1.2016. Leirin aikana pelataan A-maaottelut Ruotsia (10.1.) ja Islantia (13.1.) vastaan.

Saksan kolmosbundesliigan Energie Cottbusiin täksi kaudeksi kakkosbundesliigan FSV Frankfurtista siirtynyt Joni Kauko, 25, toivoo saavansa ruotsalaisvalmentaja Backelta mahdollisuuden näyttää kykynsä Abu Dhabin leirillä. Keskikenttäpelaaja on ollut aiemmin useasti maajoukkueen mukana, mutta vastuu Huuhkajissa on jäänyt niukanlaiseksi.

– Kyllä minun pitäisi olla mukana siinä, mutta se on vain oma mielipiteeni, Kauko sanoo kiertelemättä SuomiFutis-sivustolle.

Suomen väliaikaisena päävalmentajana päättyneiden EM-karsintojen neljän viimeisen ottelun aikana hyvällä menestyksellä toiminut Markku Kanerva ei valinnut Kaukoa Huuhkajien kahteen viimeiseen EM-karsintapeliin Romaniaa ja Pohjois-Irlantia vastaan, mikä jätti happaman maun pelaajan suuhun.

– Tavoitteena on tietenkin aina olla mukana. Olen aikaisemminkin sanonut, että jokainen valmentaja tekee asiat omalla tavallaan ja tekee varmasti parhaaksi näkemänsä päätökset. Yritän vain hoitaa oman hommani hyvin ja katsoa mihin se riittää, Kauko sanoo viitaten Kanervan päätökseen jättää hänet pois kahdesta viimeisestä karsintapelistä.

Kauko kokee saavansa mahdollisuuden uuteen alkuun maajoukkueessa, kun päävalmentaja vaihtuu. Backen tiimin täydentävät apuvalmentajat Kanerva ja Jukka Ikäläinen, maalivahtivalmentaja Antti Niemi, pelaajatarkkailija Thomas Lyth ja videoanalyytikko John Wall.

– Minun kannaltani on hyvä juttu, että siellä on uusi koutsi. Pääsen aloittamaan kuin puhtaalta pöydältä. Toivotaan, että koutsilla on siinä sellainen ajatus, että hän antaa mahdollisuuden useammalle pelaajalle joiden ei ole välttämättä nähnyt pelaavan aiemmin, Kauko toivoo.

Tällä kaudella Kauko on saanut rutosti vastuuta Cottbusin paidassa. Hän on pelannut 21 sarjapelistä 18:ssa, joissa kaikissa täydet minuutit.

– Nyt kun tulee isoja minuutteja ja itseluottamus on korkealla, olisi hyvä päästä näyttämään, että pystyn pelaamaan sielläkin.

Kauko siirtyi Saksaan ja FSV Frankfurtiin kaudeksi 2013-14 Veikkausliigaa pelaavasta FC Lahdesta. Sitä ennen hän pelasi kaudet 2008-12 FC Interissä. Hän debytoi turkulaisseuran paidassa Veikkausliigassa 26.6.2008 IFK Mariehamnia vastaan ollessaan 17-vuotias.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros

» Katso tästä Huuhkajien tulokset ja tuleva otteluohjelma!