© Kuva: Getty Images

Saksaan siirtynyt Mika Ojala: ”Teen nyt kahteen suuntaan enemmän töitä”

Veikkausliigasta tähtipelaajan statuksella FC Interistä kesällä Saksan kolmanneksi korkeimman sarjatason VfR Aalenin riveihin siirtynyt 27-vuotias keskikenttäpelaaja Mika Ojala on ollut seurasiirtoonsa tyytyväinen mies ainakin tähän asti. Vastuuta on tullut sarjassa 15 pelin verran pääosin avauskokoonpanossa. Täysiä ysikymppisiä kovapotkuinen Ojala on pelannut viisi.

– Ihan kohtalaisesti on mennyt. Olen saanut paljon vastuuta, joten siinä mielessä voi olla tyytyväinen. Ei ole vielä ollut valmentajalla valittamista, kun pistää palloa pussiin, syyskaudella sarjassa kolme maalia tehnyt ja kaksi maalisyöttöä antanut Ojala sanoo SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Sarjan pelityyli ei ole ollut suuri yllätys.

– Sarja on nopea ja fyysinen. Välillä vauhtia on vähän liikaakin, Ojala naurahtaa.

Ojala pelasi vuoden 2013 Ruotsissa BK Häckenin paidassa. Saksan kolmanteen sarjatasoon verrattaessa Allsvenskan tuntuu paimiolaisen mielestä jopa taktiselta.

– 3. Bundesliiga on fyysisempi ja vauhdikkaampi, mutta Ruotsissa pelaajat olivat taitavampia sekä taktisempia ja siellä pelataan enemmän ”jalkapalloa”. Saksassa pallo on paljon ilmassa, Ojala arvioi.

Aalen pelaa pääsääntöisesti 4-4-2-pelijärjestelmällä. Ojalan paikka on keskikentän oikealla laidalla.

– Teen nyt kahteen suuntaan hieman enemmän töitä kuin ennen. Siihen on ollut pienoinen totutteleminen, kentän hyökkäyspuoliskolla eritoten erottuva Ojala myöntää.

Kauden kevätpuoliskolla Ojala haluaa nähdä joukkueensa mukana nousutaistelussa.

– Tarvitsemme heti alkuun pari kolme voittoa, jotta pääsisimme nousukamppailuun mukaan. Henkilökohtaisella tasolla haluan saman verran vastuuta ja ehkä vielä enemmän tehoja, Ojala päättää.

 

Jesse Happonen