© Kuva: Pekka Mäntylä

Simo Valakari tyytyväinen SJK:n tappiosta huolimatta: ”Halutaan pelata tällaisia pelejä”

Hallitseva Suomen mestari SJK pelasi ensimmäisenä suomalaisena seurajoukkueena Saudi-Arabiassa, kun se kohtasi Aasian suurseura Al-Hilal FC:n Riadissa. Pelistä tuli kova testi SJK:n pelaajille ja Suomen mestarit hävisivät ottelun 1-3-lukemin. Al Hilal oli viime kaudella kolmonen maansa pääsarjassa ja parhaillaan kakkosena tasapistein kärkijoukkueen kanssa.

SJK:n ainoan osuman, 1-1-maalin, teki avausjaksolla juuri Huuhkajissakin pelannut Roope Riski. Hän pelasi tilanteessa puolustajan ulos hienolla käännöllään ja ampui tarkan kudin taka-alakulmaan.

Al-Hilal pitikin palloa suurimman osan ajasta, mutta SJK pystyi pelaamaan selkeästi kovempaa joukkuetta vastaan varsin mallikkaan ottelun ja päävalmentaja Simo Valakari oli tyytyväinen.

– Saatiin mitä haluttiin, hieno ja kova kauden aloitus. Halutaan pelaa tällaisia pelejä, meni käsikirjoituksen mukaan. Tiedettiin heidän tulevan todella kovaa alun, ja ensimmäisen 20 minuutin aikana ei saatu syötön syöttöä omille, Valakari kommentoi SJK:n videohaastattelussa.

– Noustiin peliin mukaan avausjakson loppua kohden ja saatiin hieno tasoitus 1-1:een ja oli muitakin hyviä hetkiä. Toinen jakso oli myös fyysinen haaste, kun ei täyttä peliä ollut takana kolmeen kuukauteen. Oli vähän harmi päästää toinen ja kolmas maali, mutta jälleen kerran jätkät näyttivät luonnetta. Hyvä rutistus loppuun ja muutama paikka tehdä lisääkin maaleja.

Ottelussa talven hankinnat Tapio Heikkilä, Jarkko Hurme ja Youness Rahimi tekivät debyyttinsä uuden seuransa paidassa.