Suomen arvostellusta tavasta otettu mallia maailmalla – jopa hakulomake löytyy suoraan netistä!

Kiinan jalkapalloliitto on tehnyt saman kuin Suomen Palloliitto viime kesänä eli hakee uutta maajoukkueluotsia avoimella haulla.

Kiinassa tehdään asiat vielä avoimemmin: pestiä mainostetaan jopa suoraan verkkosivuilla BBC:n mukaan ja Kiinan jalkapalloliiton sivuilta löytyy jopa online-hakulomake pestiin.

Hakijalta vaaditaan laajaa valmennuskokemusta, hyviä kommunikaatiotaitoja sekä kansainvälisen ja etenkin Aasialaisen jalkapallon trendien ymmärtämistä. Kiinan kielen taidon oletetaan olevan hallussa, koska hakusivut ovat vain kiinaksi.

Kiinan viimeisin päävalmentaja on Portshmouthia Englannissa mm. luotsannut Alan Perrin, joka sai potkut torstaina joukkueensa jäätyä maalittomaan tasapeliin Hong Kongia vastaan MM-karsinnassa. Kiina on oman esikarsintalohkonsa kolmonen.