© Kuva: Getty Images

Tiesitkö, että Zidane raapaisi Barca-luotsia pelaajauralla kasvoihin? – ”En edes muista”

Real Madridin uusi luotsi Zinedine Zidane on kohdannut FC Barcelonan päävalmentajan Luis Enriquen myös pelaajauransa aikana. Aina tunteet eivät ole pysyneet piilossa.

Vuonna 2003 joukkueiden kohdatessa Zidanella meni hermot. Huhtikuisessa kohtaamisessa Santiago Bernabéulla Zidane hätisteli varjostajansa Carles Puyolin tarjoilemalla hänelle olkapäätä. Tämä tempaus synnytti melkoisen torikokauksen, johon myös Enrique otti osaa.

Barcan entinen keskikenttäpelaaja yritti saada ranskalaista tilille teoistaan, ja ranskalainen huitaisi kädellään kohti Enriquen kasvoja niin, että raapaisi samalla miehen ihoa. Ottelu päättyi 1-1-lukemiin, ja kaksikko sai sanktioita pelissä kahden keltaisen kortin edestä.

– Kahinani Zidanen kanssa? Se oli harmillinen, mutta en edes muista sitä enää. En katso uutisia… Olen varma, että meillä on molemminpuolinen kunnioitus, aivan kuten jokaisella ammattilaisella, joka puolustaa joukkuettaan, vastasi Enrique nyt vuosien jälkeen Marcan mukaan.

Zidane nimitettiin luotsiksi, kun Rafael Benitez oli saanut ensin lähtöpassit vain seitsemän kuukautta nimityksensä jälkeen.

– En ollut yllättynyt, koska potkut ovat yleinen sattuma nykyajan pelissä. Manageri on aina ensimmäisenä tulilinjalla, kun asiat eivät suju. Meille kaikille näytetään ovea ennen pitkää, Enrique muistutti puolestaan AS:lle.

Valmentaja-Zidanea Enrique ei voi sanoa tuntevansa:

– Minulla ei ole mielipidettä hänestä valmentajana. En ole nähnyt häntä tarpeeksi muodostaakseni mielipidettä.

Barcan pelit jatkuvat Espanyolia vastaan Copa del Reyssä keskiviikkona.