Bayernin tuorein timantti loistaa uudella pelipaikallaan – ”Kuin Javier Mascherano”

Bayernin konkari Xabi Alonso on kuvaillut seuran takalinjoilla loukkaantumisten myötä runsaasti vastuuta saanutta Joshua Kimmichiä, 21, Barcelonan avainpelaajiin kuuluvan Javier Mascheranon kaltaiseksi.

Mascherano muodosti aikoinaan Liverpoolissa oivan keskikentän duon Alonson kanssa, mutta sittemmin kovaluinen argentiinalaispelaaja on totuttu näkemään topparina Barcelonassa. Kimmich on niin ikään ensisijaisesti keskikenttäpelaaja.

– Mielestäni Kimmich on saman tyyppinen pelaaja kuin Mascherano. Hän on tehnyt loistavaa työtä puolustajana toistaiseksi. Kimmich ja [toinen hätävaratoppari] David Alaba ovat pärjänneet hyvin ja mielestäni heidän pitää saada jatkaa rooleissaan, Soccerway-sivustolla siteerattiin espanjalaista.

Monipuolinen Kimmich EM-kisoihin?

Kimmich on päässyt kentälle tällä kaudella kaikkiaan 21. ottelussa – 13 Bundesliiga-pelissä, viidessä Mestarien liigan ottelussa sekä kolmessa Saksan cupin matsissa.

Bundesliiga-peleissä hän on päässyt avaukseen kuudesti. Kolmella edellisellä kierroksella hän on pelannut topparina täydet minuutit, kun aiemmin häntä on käytetty keskikentän pohjalla ja kertaalleen myös laitapakkina.

Kimmich ei ole pelannut vielä Saksan A-maajoukkueessa, mutta korkealennon jatkuessa murtautuminen jopa kesän EM-ryhmään ei ole poissuljettua.