© Kuva: Getty Images

Francesco Totti sai katsomokomennuksen – ”Ei ollut muuta vaihtoehtoa”

AS Roman ikoni Francesco Totti avautui äskettäin pienestä roolistaan ja kertoi heikoista väleistä joukkueen päävalmentajaan. Hän pääsi esim. Mestarien liigan ottelussa Real Madridia vastaan kentälle vasta 87. minuutilla ja kaikkiaan pelejä on vain tullut kourallinen tällä kaudella.

39-vuotias pelaaja oli toki pitkään loukkaantuneenakin, mutta nyt terveenä kutsua kentälle ei ole toivotusti tullut. Roma näyttää pärjäävän uuden päävalmentajan Luciano Spallettin alaisuudessa mainiosti, kun sunnuntainakin Palermo kaatui peräti 5-0-lukemin. Totti ei ollut lainkaan kokoonpanossa kurinpidollisista syistä.

–  Hän on suuri mestari – kunnioitan häntä, mutta hänen pitää kunnioittaa joukkuetta. Emme voi hyväksyä käytöstä, että joku pitää lehdistötilaisuuden ja puhuu siellä, mitä haluaa. Pelaajia pitää käsitellä tasa-arvoisesti, vaikka puhuisimme Francesco Tottista. En ollut muuta vaihtoehtoa [kuin rangaista häntä]. Kaikki pitää kohdella tasa-arvoisesti, Spalletti perusteli hyllytystä.

– Hänen kommenteissaan oli sinänsä kyse vain hetken vihasta ja epämukavuudesta, mikä on tietyllä tapaa ymmärrettävää. Kyse on kuitenkin seuran suurimmasta pelaajasta sodan jälkeen ja tällainen herättää median kiinnostuksen. Se aiheutti suuren vaaran koko joukkueen keskittymisen herpaantumiseen.

Spallettin mukaan Totti on nyt rangaistuksensa kärsinyt.

– Mutta nyt koko tapaus on mennyttä. Hän seurasi peliä katsomosta, onnitteli pelaajia pukukopissa ottelun jälkeen ja harjoittelee joukkueen kanssa maanantaina, Spalletti kommentoi Mediasetille.