© Kuva: Getty Images

Jari Litmanen korkealla jalkapallosivuston Ajax-tähtien listauksessa – ”Täydellinen kymppipaikan pelaaja”

Jalkapallosivusto Goal on listannut Amsterdamin Ajaxin kaikkien aikojen 20 parasta pelaajaa.

Mukana on tietenkin myös Jari Litmanen, joka peittoaa monet maailmankuulut hollantilaispelaajat sijoittumalla listalla peräti viidenneksi.

– Kun Dennis Bergkamp [tämän listan 11:s] lähti Ajaxista, Louis van Gaal teki sopimuksen suomalaisen pelintekijän kanssa. Tuntematon Litmanen meni ja ylitti edeltäjänsä saavutukset, ja hän oli täydellinen kymppipaikan pelaaja van Gaalin järjestelmään. Hänen maalinsa olivat arvossa arvaamattomassa, kun Ajax voitti Mestarien liigan kaudella 1994-1995, taustoitetaan Litmasen saavutuksia tietämättömille.

Sijoitus ei ole millänsäkään häpeä, koska edelle mahtuvat vain, käännetyssä järjestyksessä, Marco van Basten, Frank Rijkaard, Piet Keizer (1960-1970-lukujen ikoneita) sekä itseoikeutettuna ykkösenä Johann Cruyff, jota pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista pelaajista.