© Kuva: Getty Images

Kova väite: Jose Mourinhosta kaavaillaan uutta valmentajaa Englannin maajoukkueelle

Englannin jalkapalloliitto kaavailee Jose Mourinhoa uudeksi maajoukkuevalmentajaksi Roy Hodgsonin tilalle, kun britin nykyinen sopimus päättyy vuonna 2016, väittää The Sun.

Chelseasta vuodenvaihteessa potkut saanutta portugalilaisvalmentajaa on viety huhuissa jatkuvasti Manchester Unitediin, joka takeltelee nykyisen luotsinsa Louis van Gaalin alaisuudessa.

Mikäli huhuttu siirto ManU:uun jää toteutumatta, ja Hodgson ei saa uutta sopimusta, on Mourinho The Sunin tietojen mukaan kärkiehdokkaiden joukossa maajoukkuepestiin. Vuosina 2o06–2007 Suomen maajoukkuetta valmentaneen Hodgsonin jatko Englannin peräsimessä ratkennee tulevan kesän EM-kisamenestyksen perusteella.

Aikaisemmin vahvana korvaajaehdokkaana Hodgsonille on pidetty tämän apuvalmentajana aiemmin toiminutta Gary Nevilleä. Manchester Unitedia koko peliuransa edustaneen Nevillen nimi on The Sunin mukaan kuitenkin laskenut Englannin jalkapalloliiton listoilla, kun Nevillen tällä kaudella aloittama valmennuspesti Valenciassa on sujunut kehnoin tuloksin.

Jose Mourinho on kaksinkertainen Mestareiden liigan voittaja Porton ja Inter Milanon peräsimistä. Ennen toista Chelsea pestiään Mourinho valmensi Real Madridia.