© Kuva: Juha Tamminen

Louis Van Gaal huusi Jari Litmaselle Ajaxissa: ”You are biggest asshole in the world!”

Eletään 1990-luvun aikaa Amsterdamissa, jolloin Ajaxin päävalmentajana oli Manchester Unitedin nykyluotsi Louis Van Gaal.

Jari Litmanen tuikki tuolloin Ajaxin tähtenä ja treeneissä sattui ja tapahtui Van Gaalin komennossa.

Äärivaativa Van Gaal oli välillä kuin yö ja päivä.

– Louis Van Gaal tuli jokaista treeniä ennen luokseni ja sanoi: ”Jari, sinä olet suosikkipelaajani. Olet pelipaikallasi maailman paras ja minä kunnioitan sinua!”, Litmanen kertoo Championat-sivustolla.

– Mutta parin päivän päästä hän sanoi: ”You are biggest asshole in the world!”. Tämä tapahtui esimerkiksi 2-2-vierastasapelin jälkeen, vaikka tein maalin ja syötin vielä toisen maaleistamme. Mutta Louis valitti: ”Mikset tehnyt enempää?! Aasi”. Sellaista se elämä oli Van Gaalin kanssa.