© Kuva: Getty Images

Ottelulle pantiin väliaikainen stoppi – hurjasta maineestaan tunnetut Serie A -seuran fanit taas asialla

Tuomari puhalsi Lazion ja Napolin eilisen kohtaamisen hetkeksi poikki kotijoukkue Lazion fanien rasististen huutojen vuoksi, kertoo The Guardian.

Napolin johtaessa ottelua toisella puoliskolla 2–0 osa kotifaneista alkoi kovaan vihellyskonserttiin joka kerta, kun vierailijoiden senegalilaistaustainen Kalidou Koulibaly koski palloon. Lisäksi keskuspuolustajalle buuattiin ja huudeltiin rasistisia huutoja.

Ottelun tuomari Massimiliano Irrati puhalsi pelin huutelun jatkuttua poikki 68. minuutin kohdalla, ja konsultoi joukkueiden valmentajia sekä muuta tuomarihenkilökuntaa.

Noin viiden minuutin jälkeen ottelua jatkettiin, ja stadionin kovaäänisistä kuulutettiin käsky lopettaa huutelut.

Roomalaisseuralle mahdollisesti määrättävistä sanktioista ei toistaiseksi ollut tietoa.

Huutojen kohteena ollut Koulibaly kiitteli tuomarin ratkaisua keskeyttää peli.

– Haluan kiittää Lazion pelaajia, ja erityisesti ottelun tuomaria hänen rohkesta ratkaisustaan, Koulibaly kirjoitti Instagramiinsa.

Lazion valmentaja Stefano Pioli oli keskeytyksestä eri mieltä.

– En olisi keskeyttänyt ottelua. Huutelut tulivat vain pieneltä osalta yleisöä. Enkä usko että ne olivat rasistisia. Meillä itsellämmekin on tummaihoisia pelaajia, ja heitä kohdellaan hyvin.

Lazion fanit ovat tunnettuja rasistisesta ja fasistisesta maineestaan. Yhdessä tunnetuimmista tapauksista Sunderlandia hiljattain valmentanut Paolo di Canio nosti Laziossa pelatessaan kätensä fasistitervehdykseen seuran faneille.