© Kuva: Getty Images

Perinteikkään englantilaisseuran fanilta shokkiväite: Seura palkkasi ylistämään omistajaa!

Muun muassa kolmesti Englannin pääsarjan mestaruuden ja kertaalleen FA Cupin voittanut Leeds United on ajautunut 2000-luvulla varsinaiseen sekasortoon. Alkuvuonna 2014 seuran omistajaksi nousi italialainen Massimo Cellino, joka on ehtinyt tulonsa jälkeen muun muassa antamaan potkut viidelle managerille.

Joukkueen kannattajat ovat kypsyneet totaalisesti italialaisen toimintaan seurassa. Lisää vettä myllyyn on heittänyt yksi faneista, Scott Gutteridge, joka on väittänyt, että hänelle maksettiin 640 euron kuukausipalkkaa Cellinon ylistämisestä sosiaalisessa mediassa.

– Nimettömänä esiintynyt seuran edustaja lähestyi minua, koska minulla on osaamista nettisivujen tekemisestä. Hän halusi minun auttavan luomaan ja ylläpitämään ryhmää nimeltä ”Cellino In” (Cellino sisään), joka tunnetaan nyt nimellä ”In Massimo We Trust” (Massimoon me luotamme).

– Minulle kerrottiin, että saan nimellisen korvausken riippuen aktiivisuudestani ja panoksestani. Seuran mielestä pienen fanijoukon positiivinen vaikutus voisi saada paljon aikaan ja ryhmän tukeminen olisi sen arvoista.

Gutteridge kertoo, että hänet erotettiin myöhemmin ryhmästä vuotojen takia. Leedsin edustaja on kiistänyt miehen väitteet.

– Väitteet eivät pidä paikkaansa. Valitettavasti vain osa faneista ei usko seuraan, koska Leedsin ympärillä vallitsee melkoinen hysteria.

Lähde: Gazzetta dello Sport