Ronaldo selvästi Messiä edellä parillakin mittarilla Mestarien liigassa

Cristiano Ronaldo ampui keskiviikkona joukkueensa voittomaalin, kun AS Roma kaatui Italiassa 2-0-lukemin. Toinen maali kirjattiin Jeselle

Ronaldon vieraskentällä tekemien maalien saldo kyseenalaistettiin juuri ottelun alla, mutta pitkällä aikavälillä hän on tässä kategoriassa täysin omaa luokkaansa – ainakin Mestarien liigassa.

Kaikkiaan Ronaldo on tehnyt 89 maalia Mestarien liigassa 122 otteluun. 44 osumista on tullut vieraskentällä. Seuraavaksi suurin saldo – 35 vierasmaalia – kautta historian on Lionel Messillä. Messi on kaikkiaan tehnyt 80 maalia 102. ottelussa tässä kilpailussa.

Ronaldon tehnyt maalin tai useamman peräti 60 eri ottelussa, kun Messi on heilutellut verkkoja ”vain” 50 eri pelissä. Tilastossa miesten väliin mahtuu myös takavuosien Real-ikoni Raul, joka teki espanjalaisseuralle ja myöhemmin myös Schalken paidassa yhteensä 56:ssä Mestarien liigan pelissä maalin.

Messi puolestaan rikkoi upean rajapyykin kansallisessa sarjassa keskiviikkona.