Tässäkö tilastossa tyhjentävä selitys Chelsean ongelmille?

Chelsean kausi on ollut hankala, vaikka joukkue saalistikin kotonaan tasapelin kärkipäässä olevasta ManU:sta viime hetken tasoituksen myötä sunnuntaina.

Hallitseva mestari on kääntänyt kurssiaan Guus Hiddinkin korvattua Jose Mourinhon, mutta Mestarien liigan sijat jäävät haaveeksi, kun joukkue on yhä lähempänä putoamisviivaa kuin europaikkaa.

Eräs tilasto kertoo omiaan Chelsean vaikeuksista: nimittäin laukaisutarkkuus. Chelseaa heikommalla tarkkuudella laukauksensa on ampunut vain Aston Villa. Chelsean – sekä rinnalla olevan Liverpoolin – osumaprosentti on 31, kun Villan vedoista vain 30 prosenttia suuntautuu maalia kohti ja joukkueella on ylipäätään vähiten vetoja maalia kohti.

Tilaston kärkipäässä on joukkueet – Tottenham, Arsenal, Leicester ja Manchester City-, jotka taistelevat mestaruudesta. Suuri poikkeus sarjasijoitukseen verrattuna tässä tilastossaa on kakkosena oleva Newcastle, joka on sarjassa vasta 17:s.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!