Tottenham-luotsi haluaa, että Dele Alli on jatkossakin ”tuhma pelaaja”

Tottenhamin 19-vuotias Dele Alli on ollut yksi Valioliigan kauden suurista yllättäjistä. Varsinkin kun muistaa, että vielä viime kaudella hän pelasi Ykkösliigaa Milton Keynes Donsissa.

– Hän on vielä kovin nuori kaveri, jolla on paljon opittavaa. Pitää muistaa, että hän tuli meille Ykkösliigasta, muistuttaa Spursin manageri Mauricio Pochettino Setanta Sportsilla.

Viikolla Alli sai olla onnellinen, ettei hän saanut punaista korttia Eurooppa liigan ottelussa Fiorentinaa vastaan. Pari viikkoa sitten hän talloi liigaottelussa Yohan Cabayen päälle. Manageri Pochettino ei silti pidä näitä ylilyöntejä pahana.

– Hän on vähän tuhma pelaaja. Mutta se on vain hyvä asia, pidän siitä. Olin itse peliurallani ihan samanlainen. Sain urallani paljon punaisia kortteja. Tein jopa jonkin ennätyksen, kun keräsin Espanyolissa 10 vuodessa muistaakseni 13 tai 14 punaista, Pochettino muistlee omaa uraansa.

– Alli on kuitenkin älykäs pelaaja, hän pystyy hillitsemään itsensä ja pysymään kentällä, vaikka keltainen kortti olisikin alla.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!