© Kuva: Getty Images

Valioliigan voittotaistelu kiristyy: Arsenal voitti Leicesterin viime sekuntien maalilla

Arsenal kiri Valioliigaa johtavan Leicesterin etumatkan vain kahteen pisteeseen, kun tykkimiehet voittivat sarjajohtajan lisäajan lisäajalla. Voittomaalin Arsenalille iski vasta kauden ensimmäisiä minuuttejaan pelannut Danny Welbeck.

Huikea jännitysnäytelmä sisälsi lukuisia maalipaikkoja, joista Arsenal sai ensimmäisen jo ensi minuuteilla, kun Alexis Sanchez oli vähällä puskea pallon kulmapotkusta maaliin.

Ensimmäisellä puoliskolla maaleja ei Arsenalin Oliver Giroudin paitsioksi liputettua maalia lukuunottamatta nähty ennen kuin Jamie Vardy siirsi pilkulta Leicesterin taukojohtoon 1-0. Rangaistuspotku puhallettiin epäselvän näköisestä tilanteesta, jossa ottelun erotuomarin mielestä Arsenal-puolustus kaatoi Vardyn rangaistusalueella.

Toisen jakson vanhennuttua kymmenisen minuuttia Arsenal pääsi pelaamaan miesylivoimalla, kun Leicesterin Danny Simpson ajettiin kahden keltaisen kortin myötä ulos. Seurannut Arsenalin painostus palkittiin Theo Walcottin maalilla 70. minuutilla.

Arsenal haki voittomaalia ylivoimalla epätoivoisesti ottelun viime metreille asti, ja viimein lisäajan lisäajalla Danny Welbeck puski Mesut Özilin vaparin maaliin. Pitkään loukkaantumisesta kärsinyt Welbeck oli kentällä ensimmäistä kertaa kaudella, tultuaan vaihdosta ottelun viime minuuteilla.

Illalla Valioliigan kolmannella ja neljännellä sijalla olevat Manchester City ja Tottenham kohtaavat toisessa kärkinelikon keskisessä ottelussa.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!