© Kuva: Getty Images

Vastustus FA cupin uusintaotteluja kohtaan kiihtyy: “Tämä on ihan naurettavaa”

Englantilaisjoukkueiden maangerit eivät ole tyytyväisiä siihen, että FA cupissa tasapelien jälkeen pelataan uusintaottelu.

Tämä aiheuttaa lisää pelejä jo muutenkin isossa otteluruuhkassa. Hull ja Arsenal pelasivat eilen maalittoman tasapelin. Arsene Wenger kritisoi systeemiä jo eilen, nyt kuoroon yhtyi Hullin Steve Bruce. Hullilla on tiukka otteluohjelma, 27 päivään heillä on edessä kahdeksan ottelua. Mihin väliin uusintaottelu mahtuu edes?

– Tämä otteluiden määrä on ihan naurettavaa. Miksi näitä pelejä ei voisi ratkoa rangaistuspotkukilpailulla? Miksi ihmeessä tarvitaan uusintaottelu? Bruce kysyy BBC:llä.

– Ei tämä ole faneillekaan kivaa, taas on ostettava uudet otteluliput.

Englannin jalkapalloliitto FA on BBC:n tietojen mukaan jo keskustellut pelisysteemin muuttamisesta. Paitsi että FA cupista poistettaisiin uusintaottelu, liigacupin välierät eivät olisi enää kaksiosaisia.

– Kaikki rakastavat FA cupia, ja meidän seurallemme finaali Arsenalia vastaan 2014 oli elämämme hienoin päivä. Kyllä pelaaja pystyy pelaamaan kolme peliä kolmessa päivässä, mutta silloin ei pysty pelaamaan sillä energialla ja intensiteetillä, mitä vaikkapa Mestarien liiga tai FA cupin ottelu vaatii, Bruce sanoi.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!