© Kuva: Juha Tamminen

Alkukaudella äksyillyt Mixu Paatelainen ei lannistunut tappiosta: ”Yhä hyvä mahdollisuus säilyä sarjassa”

Skotlannin liigan jumbona majailevan Dundee Unitedin suomalaismanageri Mixu Paatelainen vakuuttaa, että joukkueensa voi vielä selviytyä kuivin jaloin taistelussa sarjapaikastaan.

Paatelainen on kevään alkaessa saanut ryhmäänsä parempaan kuosiin ja mies valittiin Skotlannissa jopa helmikuun manageriksi. Varsinkin cupissa on mennyt hyvin, kun joukkue on edennyt jo välieriin.

Perjantaina Skotlannin liigassa tuli kuitenkin takapakkia, kun joukkue hukkasi johtoasemansa vieraspelissä Motherwelliä vastaan 1-2-tappiolukemiin päättyneessä ottelussa. Henri Anier vei Paatelaisen suojatit johtoon, mutta isännät tasoittivat ennen taukoa ja voittomaali syntyi toisella jaksolla.

Paatelaisen mukaan vastustajan tasoitukseen johtanut vapaapotku avausjaksolla oli väärin tuomittu.

– Olen nähnyt sen jo videolta ja mielestäni Ryan Dow voitti pallon puhtaasti eikä se ollut vapaapotkut. Avausjaksomme oli vahva siihen asti, mutta jälleen pehmeys erikoistilanteissa kostautui, Paatelaista siteerattiin BBC Sportilla.

Positiivinen Paatelainen

Dundee United on nyt kahdeksan pistettä seuraavasta eli karsijan paikalla olevasta Kilmarnockista. Alkukaudesta joukkuetta kovin sanoin mediassakin arvostellut Paatelainen katsoo kevääseen positiivisesti tappiosta huolimatta.

– Alkaaako meiltä pelit loppumaan? Ei suinkaan, meillä on yhä hyvä mahdollisuus säilyttää sarjapaikka. Meillä on vielä useita mahdollisuuksia kuroa ero umpeen ja teemme kaikkemme sen eteen.

Dundeella on vielä neljä peliä jäljellä perussarjaa, jonka jälkeen liiga jaetaan kahtia ja joukkue kohtaa jälkimmäisen puoliskon muut joukkueet kertaalleen. Pelejä vielä siis riittää, mutta voittotahdin tulee parantua säilymiseen.

(Päivitys klo 10.17: Lisätty päätöskappale.)