© Kuva: Getty Images

Barcelonan ja Arsenalin kohtaamisissa nähty hurjasti maaleja historiassa

Barcelona lähtee keskiviikkona Mestarien liigan neljännesvälierien kotiotteluun mukavasta tilanteesta, kun illan vastus Arsenal kaatui vieraissa 2-0-lukemin.

Historian perusteella ilta tarjonnee maaleja. Joukkueiden välisissä otteluissa on aiemmin tehty maaleja 3,6 osuman keskiarvolla. Barcelonan ykköstähti Lionel Messi on tehnyt puolestaan kahdeksan maalia aiemmin juuri Arsenalin verkkoon. Yhtä monta maalia eurokentillä hän on viimeistellyt vain AC Milania vastaan.

Barcelonan hurjasta hyökkäystriosta Lionel Messi, Luis Suarez ja Neymar, kaksi ensin mainittua ovat jo pelkästään tehneet yhteensä 78 maalia tällä kaudella, kun koko Arsenalin joukkue on heilutellut verkkoja 71 kertaa. Koko trio on illan ottelussa avauksessa.

Tähtitrio on tehnyt kaikkiaan 39 maalia Barcelonalle Mestarien liigassa viime kauden alusta alkaen, kun joukkue on yhteensä tehnyt 48 osumaa. Lisäksi Barcelona ei ole kertaakaan jäänyt maaleitta tällä kaudella kotikentällään.

Barcelona on selvä suosikki jatkoon menijäksi, mutta Arsenal on viime vuosina näyttänyt etenkin pudotuspelien vierasotteluissa olevan vahvempi kuin kotonaan. Lontoolaisten jatkopaikka olisi joka tapauksessa kauden suurin yllätys Mestarien liigassa.

Tilastolähde: Opta