Eurooppa-liigassa herkkupala: ManU niskan päällä Liverpoolia vastaan

Eurooppa-liigan torstain mielenkiintoisimpia otteluita on Valioliigan suuriin lukeutuvien Liverpoolin ja ManU:n kohtaaminen ensimmäisessä neljännesvälieräottelussa ensin mainitun kotikentällä.

ManU lähtee otteluun tilastollisesti niskan päältä, koska joukkue on voittanut neljä edellistä keskinäistä kohtaamista – viimeksi tammikuun puolessa välissä 1-0-lukemin juuri illan peliareenalla.

Illan ottelu on Liverpoolille historian 17:s toista brittijoukkuetta vastaan eurokentillä, mutta vasta ensimmäinen ManU:a vastaan.

Liverpool on ollut ongelmissa muita englantilaisia seuroja vastaan europeleissä, sillä joukkue on voittanut vain neljä aiemmasta 16:sta europelistään oman maan joukkueita vastaan.

Liverpoolin edelliset eurokohtaamiset englantilaisia vastaan tapahtuivat kaudella 2008-2009, kun Chelsea pudotti joukkueen Mestarien liigan puolivälierissä. Liverpool hävisi ensin kotona 1-3-lukemin ja Lontoossa pelattiin 4-4-tasapeli.

Liverpool eteni nyt Eurooppa-liigan pudotuspeleihin lohkovaiheesta, kun taas ManU tuli mukaan kisaan jäätyään Mestarien liigan lohkossaan kolmanneksi Wolfsburgin ja PSV:n taakse. Se oli Mestarien liigan alkulohkojen suurin yllätys.

Valioliigassa joukkueet ovat lähellä toisiaan. ManU on kuudes ja Liverpool kolme pistettä perässä seitsemäs.