© Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti iloitsee Liigacupin voitosta – ”Ei pojat kovin kauan sauno”

FC Lahti kohtasi lauantaina Seinäjoella Wallsport Areenalla SJK:n vuoden 2016 Liigacupin finaalissa. Varsinainen peliaika päättyi maalittomaan tasapeliin, ja ratkaisua jouduttiin hakemaan rangaistuspotkukilpailusta. Niissä Lahti oli vahvempi lukemin 4-3, ja näin Liigacupin mestaruus vuosimallia 2016 suuntasi Lahteen. Liigacupin mestaruus oli seuran historian kolmas.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli iloisella päällä voiton jälkeen.

– Hieno peli! Meillä oli selkeä sotasuunnitelma. Kurinalaisin esitys tähän mennessä, ja ottelussa oli paljon hyvää. Maltettiin puolustaa ja saatiin ylempänäkin riistoja, puolustaminen oli monipuolista. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla hyviä nopeita suunnanmuutoksia, joista saatiin useampi läheltä piti tilanne. Parasta moneen muuhun talven peliin verrattuna, että myöskin hitaammalla rytmillä pystyttiin pitämään palloa, Korkeakunnas iloitsee.

Korkeakunnas muistuttaa, että suurempiin juhliin ei ole aikaa. Liigakausi alkaa pian.

– Huomenna on normaalin ohjelman mukaan vapaapäivä, mutta ei pojat kovin kauan sauno. Maanantaina edessä on kahdet harjoitukset. Tänään voidaan vähän nauttia ja iloita siitä, että olemme oikealla tiellä. Nuoret miehet osoittaneet, että pystyvät tällä tasolla pelaamaan. Auttaa, että saadaan onnistumisia alle. Se on kuin rahaa pankkiin laittaisi, Korkeakunnas päättää.

Lähde: FC Lahden verkkosivut