© Kuva: Juha Tamminen

HIFK:n Suomen Cupin matsi peruuntumisuhan alla – ”Taistelu olosuhteita vastaan”

HIFK kohtaa lauantaina Suomen Cupin neljännellä kierroksella Kolmosessa pelaavan Nummelan Palloseuran vieraissa Kisakalliossa, mutta ottelun läpiviemisessä on vielä kysymysmerkkejä.

HIFK:n perjantaille pelattavaksi suunniteltu harjoitusottelu FC Honkaa vastaan peruuntui vasta viime tingassa, sillä näytti pitkään siltä, että lauantain cup-ottelu NuPS:aa vastaan perutaan Kisakallion tekonurmen pelikelvottomuuden takia.

HIFK-luotsi Jani Honkavaara kävi aikaisemmin tällä viikolla tarkastamassa Kisakallion pelialustan kunnon. Palloliiton otteludelegaatio tekee vielä omat tarkastuksensa, mutta viimeinen sana on ottelun erotuomarilla, joka päättää onko kenttä turvallinen pelattavaksi.

– Olemme pitkälti keskittyneet omaan tekemiseen tällä viikolla. Lauantaina on luvassa enemmänkin taistelu olosuhteita vastaan. Kisakallion kenttä on pieni, joka asettaa omat vaatimuksensa, kertoo Honkavaara seuransa verkkosivuilla.

NuPS sijoittui viime kaudella Uudenmaan Kolmosen 12 joukkuetta sisältäneessä ykköslohkossa toiselle sijalle. Se jäi lopulta lohkon voittaneesta FC Espoosta vain yhden pisteen päähän.

NuPS voitti Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella espoolaisen Tolsan numeroin 11-0. Toisella kierroksella kaatui PK Keski-Uusimaa rangaistuspotkujen jälkeen. Kolmannella kierroksella espoolainen PEF taipui Nummelan ylpeydelle lukemin 3-2.

– Valmistaudumme totta kai tähän otteluun täysin normaalisti. Pelaamme parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, sillä tästä pitää mennä jatkoon. Muita vaihtoehtoja ei ole.

HIFK:n pelaajista Jukka Halme ja kapteeni Esa Terävä ovat vielä sivussa kokoonpanosta.