© Kuva: Getty Images

Jalkapallon EM-kisaisännällä yksi selvä heikkous!

Jalkapallon EM-kisoja isännöivä Ranska kuuluu myös kisojen ennakkosuosikkien joukkoon.

Joukkueen täydestä kilpailukyvystä on vaikea sanoa juuta tai jaata, koska isännän roolissa ei karsintoja tarvitse pelata ja virettä pidetään yllä ystävyysotteluin. Tuorein peli tiistaina päättyi joukkueen 4-2-kotivoittoon Venäjästä, joka on niin ikään mukana kesän arvoturnauksessa.

Ranskalla näyttää uusia vastuunkantajia nousevan koko ajan ryhmään, kun tiistain pelissäkin ensi kertaa maalin maajoukkuepaidassa iskivät N’Golo Kante, 24, sekä Kingsley Coman, 19. Ensimmäinen on kauden läpimurtopelaajia Valioliigaa hallitsevasta Leicesteristä ja jälkimmäinen on puolestaan napannut Bayern Münchenissä mukavan rooliin.

Tiistain voitto-ottelun kaksi muuta maalia kirjattiin Andre-Pierre Gignacin ja Dmitri Payet’n nimiin.

Ranska kuitenkin päästi tiistainakin pari maalia ja joukkueen heikkous näyttäisi Didier Deschampsin johtamana olevan erikoistilanteiden puolustaminen.

Nykyluotsin alaisuudessa Ranska on päästänyt 39 maalia, joista peräti 19 ovat syntyneet erikoistilanteista eli liki puolet.

Arvokisoissa herpaantumisia ei sallita, tai vastapainoksi hyökkäyksen pitää yhtälailla olla valmis tuottamaan maaleja liukuhihnalta ottelussa kuin ottelussa jos menestyksestä halutaan unelmoida.

Vanha sanonta ”hyökkäys voittaa otteluita, puolustus mestaruuksia” kertoo, kumpi tapa on yleensä ollut menestyksen tae.