© Kuva: Getty Images

Jose Mourinho toi likaiset otteet El Clasicoon – punaisten korttien johtajana tuttu nimi

Jalkapallomaailma valmistautuu El Clasicoon, eli Real Madridin ja Barcelonan kohtaamiseen, joka pelataan tulevana lauantaina.

Pelaajat menevät El Clasicoon poikkeuksetta kovalla latauksella, mikä usein kääntyy ottelussa ylilyönneiksi kovien taklausten ja epäurheilijamaisuuksien muodossa.

Kun Jose Mourinho astui Real Madrid -peräsimeen vuonna 2010, nähtiin El Clasicoissa likaisia otteita entistä useammin kolmella portugalilaisluotsin kaudella.

Mourinhon saapumisesta tähän päivään mennessä Barcan ja Realin kohtaamisissa on jaettu kaikkiaan 14 punaista korttia, kun otteluita on kertynyt 23 kappaletta. Toisin sanottuna yli 40 prosentissa otteluita tuomari on antanut suihkukomennuksen.

Jaetuista 14 punaisesta kortista peräti kymmenen on annettu Real Madridille ja vain neljä Barcelonalle. Itseoikeutettu korttikuningas tältä ajanjaksolta on Madridin Sergio Ramos, joka on saanut punaisen kortin kolmesti.

Carlo Ancelottin aloitettua Madridin valmentajana 2013 El Clasicon ulosajojen määrät vähenivät. Ancelottin ja tämän seuraajan Rafael Benitezin aikana on annettu enää vain kaksi punaista korttia, jotka molemmat ovat menneet Madridille.

Tämän viikon lauantain El Clasicosta odotetaan rauhallisempaa ottelua, sillä Barcelona on karannut mestaruustaistossa jo kymmenen pistettä Realia edelle. Yhtä kaikki ottelussa on kyse seurojen kunniasta, ja Realilla lisäkannustimena on pisteen päässä siintävä La Ligan kolmas sija, jota pitää hallussaan paikallisvastustaja Atletico Madrid.