Leicester ui täysin perinteistä menestyskaavaa vastaan – katso hämmästyttävä vertailu!

Viimeisinä vuosina jalkapallokenttiä hallitsevat joukkueet ovat menestyneet pelejä etenkin pallonhallinnan kautta. Kun katsotaan Euroopan viiden suurimman liigan sarjaykkösiä, ovat joukkueet pääosin myös pelin hallinnassa sarjan kärjessä.

Ainoastaan Englannin Valioliigaa johtava Leicester ei yllä sarjan parhaiden palloa hallitsevien joukkueiden joukkoon vaan täysin päinvastoin: joukkueen hallintalukemat ovat liki heikoimpia sarjassaan.

Muiden suurimpien sarjojen ykkösistä Barcelona, Bayern sekä PSG ovat niin pallonhallinnassa kuin lyhyiden syöttöjen määrässäkin sarjojensa parhaita. Italian ykkönen Juventus on myös näissä tilastoissa lähellä kärkeä. (Lähde: Sky Sports/Opta, tilasto helmikuun lopulta).

Kummajainen myös Valioliigan sisäisessä vertailussa

Leicesterin tapa pelata on täysin poikkeuksellinen myös Valioliigan sisäisessä vertailussa. Joukkue on täysin omassa kategoriassaan, kun katsotaan etenemismatkaa yhdellä onnistuneella syötöllä ja ns. rakentavien syöttöjen määrää (kts. graafi alla) eli joukkue hyökkää äärimmäisen suoraviivaisesti.

Tulevaisuus näyttää sen, saako Leicesterin pelitapa menestyviä matkijoita vai jääkö Claudio Ranierin luoma suoraviivainen, mutta toimiva pelitapa vain poikkeukseksi.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!